Izložba: OD NOVIH VRATA DO NOVOG KARLOVCA

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe OD NOVIH VRATA DO NOVOG KARLOVCA koju je organizira Hrvatsko kulturno društvo Napredak – Napretkov kulturni centar u suradnji s Muzejom grada Karlovca.

O izložbi će govoriti: Dr. sc. Damir Krešić, predsjednik Napretkovog kulturnog centra, mr. sc. Hrvojka Božić, ravnateljica Muzeja grada Karlovca i autor izložbe Igor Čulig, kustos Kulturno-povijesnog odjela Muzeja grada Karlovca.

U glazbenom dijelu programa nastupit će članice Karlovačkog klavirskog trijaPetromila Jakas, violina i Marijana Pajić, glasovir.

Izložbu će svečano otvoriti Damir Mandić, gradonačelnik Grada Karlovca.

Otvorenje izložbe održat će se u utorak, 14. lipnja 2022. godine u prostoru HKD Napredak – Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu, Bogovićeva 1 s početkom u 19 sati.

Izložba će biti otvorena za posjetitelje i može se pogledati svakim radnim danom od 10 do 17 sati u prostorima Napretkovog kulturnog centra sve do 15. srpnja 2022. godine.

Muzeji grada Karlovca su izložbom Vrata Zvijezde (2021. – 2022.) predstavili nova otkrića. Riječ je o istraživanjima na poziciji tzv. Novih vrata koja datiraju od samog početka gradnje Karlovca (1579.) i o Riječkim vratima koja datiraju iz prve polovice 19. st. Istovremeno je pregledana bogata nacrtna dokumentacija iz hrvatskih, austrijskih i mađarskih baštinskih ustanova pa je bilo moguće sa sigurnošću determinirati ostatke ne tako davnih, ali ipak zaboravljenih građevina!