Humanitarna akcija za pomoć najpotrebitijim

U subotu, 15. travnja 2023. godine u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu održana je prodajna izložba slika mladih umjetnika čiji je prihod od prodaje uručen potrebitim članovima udruge Fajter za borbu protiv beskućništva. Izložbu je organizirala udruga Fajter i HKD Napredak koji pomaže udrugu Fajter od njenog osnutka u nizu humanitarnih akcija u borbi protiv beskućništva.

Izložbu je otvori Mile Mrvalj, osnivač i predsjednik udruge Fajter za pomoć beskućnicima koji je i ovoga puta govorio o problemima s kojima se susreću, ali i pozitivnim reakcijama ljudi spremnih na pomoć. Jedan od njih je prof. dr. sc. Dražen Vikić-Topić, dopredsjednik HKD Napredak koji kroz različite oblike djelovanja već godinama pomaže udrugu Fajter i promiče njen rad. Mrvalj je zahvalio svim prijateljima koji su došli pomoći ovu akciju kao i Napretku koji je sudjelovao u nizu humanitarnih akcija za pomoć beskućnicima.

Dražen Vikić-Topić i ovoga puta u svom je govoru skrenu pažnju na niz administrativnih prepreka s kojima se beskućnici susreću, pa do onih egzistencijalnih u borbi beskućnika za golu egzistenciju.

Izložbi je prisustvovao i veliki broj prijatelja udruge koji su kupnjom izloženih eksponata potpomogli one najugroženije. Po završetku izložbe prikupljena sredstva su uručena onim najpotrebitijim noseći se geslom:“Tko odmah daje, dvostruko daje“. Za kraj ono najvažnije, beskućnici Dragan, Denis i Daliborka dobili su po 65€, od ove izložbe.