HKD Napredak u Ljubuškom upriličio koncert povodom Svjetskog dana glazbe

Ljubuški – 22. lipnja 2021. – Vrijeme je ovo kada glazbenici širom svijeta u svojim gradovima izlaze na trgove i druge otvorene prostore proslavljajući umjetnost sviranja i pjevanja, a tako je bilo i u ponedjeljak večer Ljubuškom.

Na glavnom gradskom trgu publika je konačno mogla uživala u dobroj glazbi i lijepoj pjesmi koju su im pružili band Osnovne glazbene škole Ljubuški “Rockplay, band Srednje glazbene škole Ljubuški “Little Bambie Groove” i jazz kvartet Napretkove podružnice Ljubuški “Birdland”.

Prvo su nastupili osnovci Glazbene škole, pjesmom „Fix you“ od Coldplaya, a nakon toga su zaredali s još nekoliko hitova, a nakon njih, svoje glazbeno umijeće prikazali je bend srednjoškolaca glazbene škole.
Kruna glazbene večeri bio je dugo očekivani nastup Jazz kvarteta Birdland u sastavu Ivana Šaravanja, Josip Bošnjak, Marko Jakovljević i Mario Brkić.
Oni su izveli niz jazz i blues skladbi, a koncert su zatvorili izvedbom instrumentalne jazz-fusion skladbe “Spain” u čast legendarnog pijanista i kompozitora Chick Coree koji je preminuo početkom ove godine.

Ovaj koncert organizirala je ljubuška podružnica HKD Napredak na čelu s predsjednicom Ivanom Barišić, a gosti na koncertu bili su i gradonačelnik Vedran Markotić, predsjednik Skupštine ZHŽ Ivan Jelčić, a u ime Središnje uprave HKD Napredak Miroslav Landeka, dopredsjednik.

HKD Napredak Podružnica Ljubuški