HKD Napredak brojnim božićnim koncertima i druženjima uljepšao najradosniji katolički blagdan

Vjernici diljem svijeta vole slaviti Božić, pa tako i hrvatski vjernici koji imaju jednu od najbogatijih božićnih tradicija u Europi. Ta tradicija pisana je s radošću, koja dolazi iz srca. Pjevaju se u našem narodu božićne pjesme, a svaka od njih svjedoči da je u svakom blagdanskom božićnom običaju ugrađena duhovna dimenzija.

Božić slave i oni koji ne poznaju njegovo teološko i vjerničko značenje, a time i ne slute da je to najveći dar što ga je Bog učinio čovjeku kad je odlučio roditi se kao ljudsko dijete.

Božićno je vrijeme, vrijeme posebne radosti i milosti, a HKD Napredak i njegove brojne podružnice kao i proteklih godina darovali su svojim članicama i članovima, ljubiteljima glazbe i božićnih pjesama i svim ljudima dobre volje božićne koncerte te adventska druženja i domjenke povodom najradosnijeg katoličkog blagdana.

Tako je u Sarajevu održan Napretkov svečani božićni koncert, kao središnji događaj tradicionalne manifestacije “Napretkovi božićni dani 2021. godine”. U organizaciji napretkovih podružnica održano je još 18 koncerata i to u Doboju, Novom Travniku, Jajcu, Bugojnu, Kreševu, Ilijašu, Brčkom, Tuzli, Mostaru, Živinicama, Zagrebu, Vitezu, Žepču, Zenici, Banja Luci, Busovači, Širokom Brijegu, Ljubuškom. Dva druženja povodom Adventa upriličena su u Živinicama i Lukavac, te četiri Božićna domjenka i to u Derventi, Brčkom, Kaknju i Bihać, a što je ukupno 25 događanja u organizaciji Središnjice i podružnica HKD Napredak.

Uz financijska sredstva sve to zahtijevalo je jako puno truda, energije i ljubavi kako bi se dostojno obilježio Božić i stvorilo ozračje radosti i mira. Ono što također treba istaknuti i naglasiti jest činjenica kako su najveći broj sadržaja osmislili, kreirali i izveli članice i članovi HKD Napredak, a koji iz godine u godinu nesebično daje sebe, svoje vrijeme, trud i umijeće.

Miroslav Landeka, dopredsjednik HKD Napredak