Glazbeni duo Gelo i Đuras održali izvrsnu glazbenu večer

Ane Gelo i Alen Đuras, u petak, 20. siječnja 2023. godine na prvom ovogodišnjem glazbenom druženju, u sklopu EU projekta Napredovao bih, napunili su dvoranu Napretkovog kulturnog centra.

Ante Gelo, Alen Đuras

Na početku večeri sve prisutne pozdravili su Goran Štrbac, član Upravnog odbora Napretkovog kulturnog centra i Ismet Efendić, predsjednik Udruge za promicanje kulture i umjetnosti Ja bih….

Ismet Efendić, predsjednik Udruge za promicanje kulture i umjetnosti Ja bih…., Goran Štrbac, član Upravnog odbora Napretkovog kulturnog centra

Osim što je glazbenik čiji je talent neosporan, Ante Gelo je osoba koji svoje znanje nesebično dijeli i oko sebe okuplja i gura mlade glazbenike. Tako je i na ovoj glazbenoj večeri uz njega nastupio jedan od ponajboljih mladih vokala Alen Đuras. Đuras se publici se predstavio kroz glazbeni show The Voice, jedna je od zvijezda A strane, i jedan od nominiranih za Zlatni studio 2023.

Kao i svaki puta kada Gelo nastupa dvorana Napretkovog kulturnog centra postaje premala za sve one koji žele uživati u dobroj glazbi, pa se tako i ove večeri tražilo mjesto više. Da su Gelo i Đuras pružili publici nezaboravnu glazbenu večer dokazali su oni koji su planirali biti samo pet minuta, no ostali su cijelo glazbeno druženje.

Bez velikog scenarija vođeni srcem i ljubavlju prema glazbi Gelo i Đuras poveli su publiku na glazbeno putovanje izvodeći hitove domaćih i svjetskih autora u kojemu je svatko mogao pronaći nešto za sebe.

Za sve one koji su propustili ovu glazbenu večer najavljujemo da će Gelo biti ponovo gost na našim glazbenim večerima.

Glazbena večer održana je u sklopu EU projekta Napredovao bih, koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH. Projekt zajednički provode Napretkov kulturni centar kao nositelj projekta i Udruga za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH, kao partner.

Prije same glazbene večeri održano je otvorenje izložbe slika članova Udruge likovnih umjetnika HKD Napredak iz Sarajeva – Annale 2022. O djelovanju Udruge govorila je predsjednica udruge Hiba Mustafić. Izložbu je predstavila i otvorila Sanda Stanačev Bajzek, povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka te predsjednica Hrvatske udruge likovnih umjetnika i likovnih kritičara.