Glazbene večeri sa mladim talentima Glazbene škole Blagoja Berse

U utorak 5.travnja i  u petak, 1. travnja 2022. godine u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu održane su dvije glazbene večeri u sklopu EU projekta Napredovao bih pod nazivom “Mladi talenti glazbene škole Blagoja Berse”.

Ove dvije glazbene večeri organizirane su u sklopu EU projekta Napredovao bih, koji je sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda  i Ureda za udruge Vlade RH. Nositelj projekta je Napretkov kulturni centar uz partnera u projektu Udrugu za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH.

U glazbenom programu učenici osnovnih i srednjih razreda Glazbene škole Blagoja Bersa izveli su dva koncerta te svojim glazbenim umijećem publici predstavili skladbe domaćih i stranih klasičnih skladatelja, kao što su Dora Pejačević, Miroslav Šilk, Miroslav Miletić, S. Rahmanjinov, Mozart, C. Webster i mnogih drugih. Publika je u dvije večeri imala priliku uživati u zvucima violončela, violine, harfe, viole, klarineta. Učenici koji su izvodili skladbe redovito nastupaju na županijskim i državnim natjecanjima i dobitnici su brojnih nagrada.

Moderatorica glazbenih večeri bila je Lara Silvestri Vladevit, prof. mentor u glazbenoj školi Blagoja Berse

Osim promocije dobre glazbe ovim koncertima, Napredak nastavlja sa svojom podrškom mladim i nadarenim osobama, što je i jedan od glavnih ciljeva Društva.

Kao i dosadašnje glazbene večeri u sklopu projekta Napredovao bih, i ove dvije glazbene večeri, posvećene klasičnoj glazbi, uspjele su potaknuti publiku na slušanje glazbe s razumijevanjem i pobliže ih upoznati s istaknutim hrvatskim  i stranim skladateljima.