Glazbena večer – Slike s izložbe

Pozivamo Vas na glazbenu večer pod nazivom Slike s izložbe, u kojoj je ponovno s nama Zagrebački salonski kvartet, kojega čine vrsni akademski glazbenici koji već deset godina zajedno muziciraju i ovoga puta publiku će povesti na zanimljivu glazbenu promenadu u vlastitom aranžmanu.  Glazbena večer održati će se u utorak 18. listopada 2022. s početkom u 19,30 sati u dvorani Napretkova kulturnog centra, Bogovićeva 1, Zagreb.

Ove večeri Zagrebački salonski kvartet publiku će povesti na glazbenu promenadu na kojoj će publika uživati u šarolikim glazbenim skicama. Kako će biti izvođena djela klasičnih skladatelja poput M. P. Musorgskog, G. Faurea, Vivaldia, preko glazbe iz svima znanih mjuzikla i filmova pa do glazbe pop ikona, vjerujemo da će svatko pronaći nešto za sebe.

Zagrebački salonski kvartet čine Lovro Kovačević, violončelist, Martina Drakulić, violinistica,  Lara Silvestri Valdevit, violinistica i  Petar Haluza, violist.
Kvartet je nastao iz želje za zajedničkim muziciranjem u krugu prijatelja po starim običajima zagrebačkih salona s kraja 19. i početka 20. stoljeća. Temelj ovog komornog sastava svakako je prijateljstvo te zajednička želja da ujedine klasičnu glazbu, evergreene, popularnu i tradicionalnu glazbu te ih prezentiraju široj publici i podjednako približe starijoj i mlađoj populaciji.

Ova glazbena večer održava se u sklopu EU projekta Napredovao bih, koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH. Projekt zajednički provode Napretkov kulturni centar kao nositelj projekta i Udruga za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH, kao partner.

Osim u glazbi publika će uživati i u izložbi fotografija pod nazivom Alter Ego Mobile Digital Photo Art, autora Zorana Filipovića,  hrvatskog fotografa, pisca i dizajnera. Zoran Filipović profesionalni je fotograf i pisac, rođen u Brčkom 1959. godine.  Za svoj je fotografski i književni rad više puta nagrađivan, uglavnom u inozemstvu. Izlagao u najuglednijim svjetskim galerijama i muzejima (Stockholm, Kopenhagen, Beč, Prag, Bratislava, Frankfurt, Perpignan, Valencija, Sarajevo, Abu Dhabi, Kairo, New York, Teheran, Mexico City, Rabat i dr.).

Dobro nam došli!