Glazbena večer s Ivanom Colarićem u sklopu EU projekta Napredovao bih

U sklopu EU projekta Napredovao bih, pozivamo Vas na glazbenu večer pod nazivom Izgubio sam pa našao riječi, u kojoj će nastupiti Ivan Coralić, svestrani umjetnik i glumac zagrebačkog HNK. Glazbena večer održati će se srijedu 25. svibnja 2022. s početkom u 19.30 sati, u dvorani Napretkovog kulturnog centra, Bogovićeva 1, Zagreb.

 

Ovoga puta predstavljamo vam jednog svestranog umjetnika koji se bavi glazbom, teatrom, poezijom, kantautorstvom…, osobu koja je umjetničke krugove već osvojila, Ivana Coralića.

Gledali smo ga  u mnogim predstavama u HNK, s akcentom na njegov veliki glazbeni talent. Kod Ivana Coralića gluma i glazba se često isprepliću u njegovom umjetničkom djelovanju, uglavnom nastupa kao solist,  pjevač uz gitaru i klavir. Kruna tog bavljenja poezijom i njenom uglazbljenom ekspresijom je i recital Songs to say Goodbay, posvećen poeziji i kantautorima engleskog govornog područja, djelić kojega će podijeliti i u svome nastupu.

U predstavljanju svog djelovanja pod nazivom  Izgubio sam, pa pronašao riječi, uz pomoć svoje gitare, domaćih i stranih kantautora, govorit će o svom umjetničkom putu, etapama koje su ga oblikovale, te važnosti emocije pjesničkog izraza jednog vremena i prostora koji se sve više gubi u današnjici, kao i o važnosti ljudske sudbine i duha u vremenu koje kaotično ruši spone koji duh drži na okupu.

Dakle pred nama je glazbena večer s autorom koji je svojom osobnošću skrenuo pozornost i najstrožih kritičara i postao netko koga se vrijedi pratiti i slijediti.

EU projekt Napredovao bih provodi HKD NapredakNapretkov kulturni centar, kao glavni nositelji projekta uz partnera Udrugu za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH. Isti je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH. 

Dobro nam došli na još jedno naše glazbeno druženje!