Gitaristički duo MAS održao koncert u prepunoj dvorani

 

U nedjelju, 11.02.2024. godine u prepunoj dvorani Kulturno-informativnog centra Veleposlanstva Bosne i Hercegovine u Zagrebu održan je koncert gitarističkog dua MAS u sastavu:

Đani Šehu, profesor gitare

Adnan Alagić, viši asistent gitare

Ovaj koncert je plod suradnje HKD Napredak – Napretkov kulturni centar, Udruge za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH i Veleposlanstva Bosne i Hercegovine u Zagrebu.

Na početku koncerta u ime domaćina sve prisutne je pozdravio Zoran Perković, ministar savjetnik u Veleposlanstvu Bosne i Hercegovine u Zagrebu, koji je ujedno i voditelje KIC-a Veleposlanstva BiH u Zagrebu. U ime Hrvatskog kulturnog društva Napredak, jednog od organizatora koncerta, s nekoliko prigodnih riječi skupu se obratio Goran Štrbac, dok je na koncu u ime Udruge za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH sve prisutne pozdravio njezin predsjednik Ismet Efendić te je najavio mlade glazbenike.
 

 
Gitaristički duo MAS čine afirmirani bosanskohercegovački gitaristi Đani Šehu i Adnan Alagić. Želja za pomicanjem granica konvencionalnog gitarističkog repertoara, te proučavanjem gitare putem zvukovnih boja komornog muziciranja, rezultirala je osnivanjem sastava 2021. godine. Predstavljajući se sa širokim spektrom programa, kojeg čine djela različitog stilskog porijekla – počevši od baroka pa do suvremenog glazbenog izražaja, duo MAS je ostvario zapažene nastupe u BiH, Sloveniji, Hrvatskoj i Italiji.

 

 

Dio programa koji su izvođači izveli na koncertu:

Giovanni Zamboni – Sonata no. 9

Mauro Giuliani – Six variations on “Ich bin a Kohlbauern Bub” op. 49

Johann Kaspar Mertz – Nanien Trauerlieder

Fernando Sor – The L’Encouragement op 34.

 

 

Nadamo se da će se njihov sljedeći koncert održati u HKD Napredak!