Film Napretkovke Karmen Obrdalj ‘Kad jutro svane’ dobio nagradu za najbolji film u Prištini

MOSTAR, 8. studenoga 2021. – Na Balkan Beyond Borders Short Film Festivalu, koji se održava u Prištini, nagradu za najbolji film dobio je kratki igrani film “Kad jutro svane”, redateljice Karmen Obrdalj iz Mostara.

Film “Kad jutro svane” svjetsku premijeru doživio je na Sarajevo Film Festivalu, a govori o mladoj ženi koja doživljava krizu identiteta nakon što shvaća da njezin partner ima aferu s poznatom glumicom.

“To je film o usamljenosti, identitetu, ljubavi i onome što znači biti mlada žena u 21. stoljeću”, kazala je Obrdalj.

Na filmu je radila ista ekipa kao i na dokumentarnom filmu ‘Zašto mama vazda plače?’, i to Jana Vuković – snimateljica, Aleksandar Jurić – montažer i Karmen Obrdalj – redateljica. Svo troje su također i producenti filma zajedno s Nikolom Đakovićem.

Glavnu ulogu ima mlada glumica Aleksandra Plahin, dok ostale uloge tumače Bojan Kolopić, Milica Janevski te Slađana Zrnić.

Inače, “Kad jutro svane” je nastao kao studentski film na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci uz podršku Kinoteke Republike Srpske, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, te Dukafesta. Karmen Obrdalj članica je HKD Napredak Glavna podružnica Mostar i Napretkova stipendistica.