Dejan Nemčić dobitnik Medalje Grada Zagreba

U povodu proslave Dana grada Zagreba, u nazočnosti brojnih visokih uzvanika, u gradskoj palači Dverci održana je svečana dodjela priznanja Grada Zagreba. Među ovogodišnjim dobitnicima je i Napretkov stipendista Dejan Nemčić.

Čestitajući svim Zagrepčanima Dan Grada kao i dobitnicima na priznanjima, zamjenica gradonačelnika i vršiteljica dužnosti gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević je istaknula kako njihova postignuća na raznim poljima služe na ponos Zagrebu.
“Grad Zagreb bio je i ostat će mjesto koje motivira i nadahnjuje, mjesto koje potiče samo ono najbolje u ljudima, rekla je. Hvala svim dobitnicima na njihovom iskrenom i predanom radu, na djelima i riječima, na njihovoj bezuvjetnoj ljubavi prema svome poslu, prema gradu Zagrebu i njegovim žiteljima“, rekla je Jelena Pavičić Vukičević.

Foto: Zagreb.hr

Dejan Nemčić ovogodišnji je dobitnik Medalje Grada Zagreba za humanitarni rad i dostignuća u obrazovanju. U ime svih dobitnika Nemčić je zahvalio na dobivenim priznanjima te u prigodnom govoru naglasio važnost ulaganja u znanost i obrazovanje.

Kao Napretkov stipendista i dopredsjednik Planinarskog društva Napredak – Stjepan Planić, Dejan Nemčić je aktivno sudjelovao u različitim Napretkovim humanitarnim programima i edukacijskim projektima zaštite i očuvanja okoliša.

Među visokim uzvanicima na ovogodišnjoj dodjeli prisustvovalo je i izaslanstvo Vlade Republike Hrvatske predvođeno premijerom Andrejem Plenkovićem.