WikiGeeks u Zagrebu ponovno ugostio Krešu, popularnog lovca Potjere

Sinoć, 27. listopada 2022. godine, u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu, održan je još jedan WikiGeeks kviz znanja u sklopu projekta Napredovao bih, u kojemu se ekipe ponovno imale priliku natjecati se s najopasnijim lovcem potjere, Krešimirom Sučevićem Međeralom. Projekt provodi Napretkov kulturni centar s partnerom Udrugom za promicanje kulture i umjetnosti Ja BIH.

Sada već uhodani Wikigeeks kviz znanja sinoć je još jednom uspješno okupio veliki broj ljubitelje kvizova u prostorijama Napretkovog kulturnog centra. Dodatni poticaj za ekipe, ovoga puta, bio je ponovni dolazak Krešimira Sučevića Međerala, popularnog lovca Potjere. Kako su se mnogi željeli okušati u borbi protiv lovca Kreše, mjesta za kviz brzo su popunjena.

Za razliku od prošlog puta kada smo ugostili Krešu i kada su ekipe lovile lovca po uzoru na Potjeru, ovoga puta održan je klasični WikiGeeks kviz u dva kruga u kojemu su lovac Krešo kao i svaka ekipa pokušali skupiti što veći broj točnih odgovora. Petar i Tonko, moderatori kviza i ovaj put pripremili su zanimljive setove pitanja, anagrama i asocijacija iz područja filma, geografije, povijesti, umjetnosti, glazbe.

Iako je nakon prvog seta pitanja na prvom mjestu bio lovac Krešo, vidjelo se da među WikiGeeks ekipama ima iskusnih kvizaša jer je bodovna razlika između ekipa na vrhu, bila vrlo mala. I ta mala razlika u drugom krugu se istopila i ekipa opasnog imena Stanko Vrag uspjela je za pola boda biti bolja od Kreše i skinuti skalp lovcu i osvojiti prvo mjesto.

I ovoga puta našem lovcu Kreši i najboljim i najsretnijim ekipama uručene su simbolične nagrade, ekipama za trud i pokazano znanje, a lovcu kao sjećanje na WikiGeeks. Opuštena atmosfera i ugodno druženje i ovoga puta svidjeli su se i lovcu Kreši, pa ako bude sreće možda vas uskoro pozovemo na Wikigeeks kviz u Napretkovom kulturnom centru u režiji lovca Kreše.

I ova večer održana je u sklopu projekta Napredovao bih kojeg provodi Napretkov kulturni centar s partnerom Udrugom za promicanje kulture i umjetnosti Ja BIH, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Pozivamo vas na iduće WikiGeeks druženje koje će biti u četvrtak, 10. studenog 2022. u 19,30 sati.