Večeri s mladim glazbenim talentima u sklopu projekta Napredovao bih

U petak 1. travnja 2022. godine, te u utorak 5. travnja 2022. godine s početkom u 19.30 sati, u sklopu EU projekta Napredovao bih, održat će se dvije glazbena večeri pod nazivom Mladi talenti Glazbene škole Blagoja Berse. Glazbene večeri će se održati u dvorani Napretkova kulturnog centra, Bogovićeva 1, Zagreb.

 Glazbene večeri održavaju se u sklopu EU projekta Napredovao bih, koji je sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH. Projekt provodi Napretkov kulturni centar uz partnerstvo Udruge za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH.
U skladu s Napretkovim poslanjem i određenjem da pomognemo mladim i nadarenim osobama, što je od samog utemeljenja našega Društva jedan od glavnih ciljeva, ove dvije glazbene večeri posvećene su mladim talentima Glazbene škole Blagoja Berse iz Zagreba. Sudionici su nadareni učenici,  dobitnici mnogobrojnih nagrada na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Publici će se predstaviti izvodeći skladbe kako stranih tako i domaćih skladatelja. Posjetitelji će uživati u zvucima violine, harfe, viole, klarineta i violončela. Koncerti imaju snažan edukativni karakter, potiču nove naraštaje na uživanje u glazbi, slušanje s razumijevanjem i upoznavanje istaknutih hrvatskih skladatelja.

Moderatorica glazbenih večeri je Lara Silvestri Valdevit, akademska glazbenica violinistica te prof. mentor na Glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu.

Stoga pozivamo sve ljubitelje klasične glazbe da dođu, podrže i uživaju u interpretacijama mladih glazbenih nada.

 

Veselimo se Vašem dolasku!