U Zagrebu u subotu 26. studenoga s početkom u 12 sati održat će se 69. Svečana glavna izvještajna skupština HKD Napredak

Hrvatsko kulturno društvo Napredak održat će u  Zagrebu u subotu 26. studenoga s početkom u 12,00 sati 69. Svečanu glavnu izvještajnu skupštinu.

Na Skupštini će se, između ostalog, razmatrati izvješća o radu Središnje uprave HKD Napredak i predsjednika Društva, Nadzornog odbora, Stegovnog suda te podružnica i udruga. Pored predsjednika HKD Napredak i članova Središnje uprave  skupštini će nazočiti i predstavnici Napretkovih podružnica i udruga, a bit će to ujedno i prilika da se na jednom mjestu čuje glas o njihovu radu te kroz formalne i neformalne susrete i druženja razmjene mišljenja i iskustva.

Skupštini će također nazočiti i predstavnici iz kulturnog, vjerskog i javnog života te diplomatskog zbora Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Uz Skupštinu će u petak 25. studenoga u 19,00 sati u prostorijama HKD Napredak u Zagrebu, Bogovićeva 1, biti upriličeno predstavljanje znanstvene monografije “Stari mostovi i utvrde Mostara” autora Ante Miloševića i Željka Pekovića dok će u subotu 26. studenoga, nakon održane Skupštine, u 19 sati u velikoj dvorani Matice hrvatske u Zagrebu, ul. Matice hrvatske 2, biti upriličen svečani koncert pod nazivom “Napretkovi glazbenici u čast 120 godina” na kojem će nastupiti renomirani glazbenici: Vedrana Šimić, sopran, Milan Lucić, klavir, Napretkov trio “Senso” – Glavna podružnica Mostar, Trio “Musica Salinea” – Glavna podružnica Tuzla, Zagrebački salonski kvartet, Arijana Gigliani Philipp, sopran i Ivan Batoš, klavir.