U Zagrebu podijeljene Napretkove stipendije za studente koji studiraju u Hrvatskoj

U subotu, 02. ožujka 2024. godine u dvorani HKD Napredak – Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu održano je potpisivanje ugovora sa studentima i studenticama Napretkovog fonda za stipendiranje i sveučilište „Ivo Andrić – Vladimir Prelog“podfondova „Irena Kozarić“ i „Vid Puljić“ za akademsku 2023./2024. godinu.

Uz studente programu su prisustvovali i članove Središnje uprave HKD Napredak koji su došli uveličati ovo svečano događanje koje Hrvatsko kulturno društvo Napredak svake godine od obnove priređuje za svoje studente stipendiste.

Na početku programa nakon intonacije Napretkove himne, sve prisutne pozdravio je dr. sc. Damir Krešić, dopredsjednik HKD Napredak i predsjednik Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu. U svom govoru istaknuo je važnost kojom Napredak pomaže mladim i talentiranim studentima u njihovom školovanju. Izrazio je želju da mladi stipendisti po završetku svog studija ostanu uz Napredak, da se sjete spomenuti Napretkovo stipendiranje, a ako se ukaže mogućnost jednoga dana, i oni pomognu Napretkovom fondu i novim mladim naraštajima.

U nastavku programa prikazan je film Hrvatsko kulturno društvo Napredak, a potom je održano i svečano potpisivanje ugovora s Napretkovim stipendistima za 2023./24. godinu.

Na kraju službenog dijela programa predsjednik HKD Napredak dr. sc. Nikola Čiča pozdravio je sve prisutne i čestitao stipendistima sa željom da opravdaju Napretkovo povjerenje kroz svoje rezultate na studiju i postanu članovi Napretka kojim će se Napredak u budućnosti ponositi.

Na potpisivanju ugovora bili su i dopredsjednici HKD Napredak Miroslav Landeka i Josip Križanović te članice i članovi Središnje uprave Vanda Babić-GalićGordana MiškovićDražen Vikić-Topić, Anto Ivić i Franjo Leovac.