U subotu završen jedanaesti festival „Ja bih … 5 dana Sarajeva u Zagrebu“

U subotu, 19. studenoga 2022. godine Coolturnom špicom i projekcijom igranog filma „Pismo glava“ završena jedanaesta po redu manifestacija Ja bih … 5 dana Sarajeva u Zagrebu“ koja je i ove godine u Zagrebu okupila vrsne umjetnike iz Bosne i Hercegovine.

Subotnja Coolturna špica začin je na kraj manifestacije  Ja bih… 5 dana Sarajeva u Zagrebu koja je u svoj program uvrstila glazbeni bend Ja bih… i prijatelji, a pridružio im se sastav Ni Neki Bend, Crvenih nosova koji već dugi niz godina uveseljavaju djecu po bolnicama i ustanovama diljem Hrvatske. Ove subote špica se zbog loših vremenskih uvjeta preselila u dvoranu Napretkovog kulturnog centra.

Na početku programa goste su pozdravili organizatori manifestacije Ismet Efendić, predsjednik Udruge Ja bih… i Goran Štrbac, član Uprave Napretkovog kulturnog centra te najavili sudionike subotnjeg programa. Ova, kao i prethodna Coolturna špica, dio je zajedničkog EU projektaNapredovao bih“, kojega provod Napretkov kulturni centar u partnerstvu s Udrugom za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH… Projekt je financiran je od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te Ureda za udruge Vlade RH.

Glazbenici i „doktori“ zabavljači, potrudili su se uljepšati zagrebačko sumorno jesenje poslijepodne i svojim pjesmama i duhovitim gegovima nasmijati posjetitelje te izmamiti veliki aplauz.

Festivalski band Ja bih… i prijatelji, baš kao i na početku festivala, program su počeli festivalskom himnom „Gradovi su kao ljudi“, a nakon nje, uslijedili su poznati evergrini s kojima su razgalili duše posjetitelje. Mnogi od prisutnih nisu se libili uz bend i sami potiho pjevušiti neki od glazbenih šlagera.

Nakon „reda“ glazbe uslijedio je „red“ smijeha. Za to su se potrudili „doktori“ zabavljači Ni Neki Bend, članovi sastava Crvenih nosova.

Druženje je nastavljeno i nakon službenog programa, uostalom kako to i biva kada se takva manifestacija događa, a dio publike preselio se u dvoranu kina Tuškanac gdje je prikazan igrani film „Pismo glava“, sarajevskoga redatelja Bahrudina Bate Čengića s kojim je i završio službeni program ovogodišnjih „Ja bih… 5 dana Sarajeva u Zagrebu“.