U Napretkovom kulturnom centru predstavljen roman Martina Kuzmića

Ana Perišić, Anto Pranjkić, Martin Kuzmić i Sanja Pažin prilikom predstavljanja romana “Zagrljaj istine”

U utorak, 30. studenoga 2021. godine u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu predstavljen je prvijenac roman „Zagrljaj istine“, zagrebačkog autora Martina Kuzmića, a u izdanju izdavačke kuće Kerigma pia.

Na početku predstavljanja u ime Napretkovog kulturnog centra prisutne je pozdravio Goran Štrbac, član Uprave NKC-a. Uz dobrodošlicu napomenuo je da je ovo nastavak dobre suradnje s izdavačkom kućom Kerigma-Pia i još jedna u nizu predstavljanja njenih izdanja u Napretkovom kulturnom centru.

Goran Štrbac pozdravio je prisutne u ime Napretkovog kulturnog centra.

Izdavačka kuća Kerigma-Pia otvorila je vrata i pružila priliku novim autorima da predstave svoje umijeće u literarnom stvaralaštvu, a pokazalo se da niti ovoga puta nisu pogriješili. Roman „Zagrljaj istine“ je Martinovo novo rođenje i to u književnom smislu, a o njegovom romani govorila je urednica knjige Sanja Pažin.

„Kada je naša nakladnička kuća dobila rukopis Martina Kuzmića u ruke, najprije smo se zapitali da li tim rukopisom skrećemo sa već zacrtanog puta našeg rada, jer smo do tada izdavali djela autorima koji nikada do sada nisu ništa izdavali. Pronalazimo nove talente i izdajemo knjige, ali … Taj rukopis ostavio nas je bez daha te smo odmah prionuli poslu pa tako sada u svojim rukama držite „Zagrljaj istine“, rekla je urednica Pažin.

Urednica knjige Sanja Pažin govorila je o Kuzmićevom romanu “Zagrljaj istine”.

O Martinu Kuzmiću i njegovom romanu govorio je Anto Pranjkić, recenzent djela, književni kritičar i nagrađivani novinar HRT-a. Još od prvog susreta s Martinom prepoznao je u njemu onu taku nit vodilju, koja ga je vodila kroz dugi period od ideje o pisanju romana pa sve do konkretnog uratka koji je nastajao, kako on kaže, u pauzama između vožnji. Iako je kroz život krenuo kao talentirani sportaš, ozljede su mu promijenile planirani i do uspješni put sportaša. Nizali su se novi poslovi, mjesta i ljudi, a onda je u njegov život ušla supruga Andreja s kojom ima četvoro djece i koja je bila novi poticaj za njegov napredak. Završio je stručni studij za trenera, a paralelno s novim poslom počinje se stvarati i njegov roman.
Martin Kuzmić pripada generaciji autora moderne književnosti, a njegov stil je izrazito slikovit, intenzivnoga tempa, koji se očituje kroz mnoštvo pomno biranih dijaloga.

Novinar i književni kritičar Anto Pranjkić govorio je o romanu Martina Kuzmića.

Na kraju predstavljanja autor se zahvalio svima koji su mu pomogli u stvaranju romana, kako savjetima i stručnim uputama, jednako tako i onima koji su mu davali potporu da uspije u svojoj namjeri. Citirajući misli pokojnog indijskog svećenika Antonya De Mella koji je napisao: „Samo vas vaše iluzije sprečavaju da vidite da ste slobodni i da ste to oduvijek bili“, Kuzmić je svojim romanom pokazao da samo slobodan duh stvara neograničene mogućnosti.

Novinar Damir Ljubičić čita odabrane ulomke iz Kuzmićevog romana “Zagrljaj istine”

Odabrane ulomke iz knjige pročitao je novinar Damir Ljubičić, a moderatorica predstavljanje knjige bila je Ana Perišić, mlada studentica iz Splita.