Skupština koja je sazvana za 21. svibnja 2018. u Zagrebu je nevažeća

“Svim članovima HKD Napredak,

Primili smo poziv na skupštinu udruge građana HKD Napredak – Zagreb koja je sazvana u Zagrebu za dan 21. svibnja 2018. godine u 18 sati, te smo dužni obavijestiti Vas da se ta skupština održava protivno Statutu HKD Napredak, kao i ostalim Aktima čega su se svi članovi Društva dužni pridržavati.

Kao što Vam je već od ranije poznato Upravni odbor HKD Napredak Glavne podružnice Zagreb raspušten je odlukom Središnje uprave HKD Napredak, a Tomislav Dubravac je isključen iz članstva HKD Napredak, te nema ovlasti vršiti bilo kakve aktivnosti pod imenom HKD Napredak.

Ponovno vas podsjećamo da je uprava HKD Napredak – Zagreb svojom potpisanom izjavom obavijestila Središnju upravu da nije ‘u bilo kakvom subordinirajućem položaju u odnosu prema Središnjoj upravi …, te da njih odluke Središnje uprave ne obvezuju’, čime su negirali unutarnje ustrojstvo Društva i temeljne Akte koji čuvaju jedinstvo HKD Napredak.

Udruzi građana HKD Napredak – Zagreb zabranjeno je korištenje zaštićenog figurativnog i verbalnog znaka koji ta udruga ima u svom nazivu, a koji predstavlja zaštićene žigove u vlasništvu HKD Napredak sa sjedištem u Sarajevu.

Obavještavamo sve članove HKD Napredak, osobito sve članove HKD Napredak u Zagrebu, da je skupština koja je sazvana za dan 21. svibnja 2018. godine u 18 sati u maloj dvorani V. Lisinskog nevažeća za jedinstveno Hrvatsko kulturno društvo Napredak.

U Sarajevu, 18. svibnja 2018.

Središnja uprava HKD Napredak”