Saborski zastupnik Marko Pavić posjetio HKD Napredak – Napretkov kulturni centar u Zagrebu


U ponedjeljak, 16. studenoga 2020. godine na poziv dopredsjednika HKD Napretka prof. dr. sc Dražena Vikić-Topića, HKD Napredak-Napretkov kulturni centar u Zagrebu posjetio je mr. sc. Marko Pavić, zastupnik u Hrvatskom saboru.

Saborski zastupnik Marko Pavić, predsjednik je Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije te član Odbora za obrazovanje i kulturu, Odbora za europske poslove, Odbora za međuparlamentarnu suradnju i član izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Unije za Mediteran.
Dopredsjednik HKD Napretka prof. dr. Dražen Vikić-Topić upoznao je mr. sc. Marka Pavića s bogatom poviješću i značajem HKD Napretka kako u Bosni i Hercegovini gdje je društvo osnovano tako i u Hrvatskoj i drugim zemljama gdje društvo danas djeluje.

U dijelu razgovora koji se odnosio na suradnju Napretka s društvima prijateljstva sudjelovao je Joginder Singh Nijjar, predsjednik Hrvatsko-indijskog društvo s kojim Napredak ima jako dobru suradnju. Joginder Singh Nijjar i Dražen Vikić-Topić su upoznali zastupnika Marka Pavića sa zajedničkim projektima ova dva društva kao i o budućim projektima u kojima će biti uključeno i Veleposlanstvo Republike Indije u Hrvatskoj.

U otvorenom i srdačnom razgovoru Dražen Vikić-Topić i Marko Pavić razmatrali su mogućnosti prijavljivanja HKD Napredak na različite projekte koje financijski pomaže Europska unija, a također i o načinima pomoći u projektima od posebnog značaja za Hrvate u Bosni i Hercegovini kao i u drugim zemljama gdje žive Hrvati.


Oba sugovornika suglasna su da su ovakvi razgovori veoma važni kako bi se na najbolji način sagledale potrebe i mogućnosti za pomoć Hrvatima izvan Republike Hrvatske te kako bi ta suradnja i pomoć imale najveći učinak.