Prijem predsjednika HKD Napredak i BZK „Preporod“ kod dr. Dragana Čovića

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović primio je u svom uredu predsjednike nacionalnih kulturnih društava HKD Napredak i BZK „Preporod“ dr. Nikolu Čiču i prof. dr. Sanjina Kodrića.

Poznato je, da su  Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“ i Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“ utemeljeni još početkom 20. st. – „Napredak“ 1902. godine, a „Preporod“ 1903,“ i uz druga nacionalna društva najstarije su i temeljne nacionalne ustanove kulture Hrvata i Bošnjaka.

Predsjednici su s dr. Čovićem razgovarali o značaju nacionalnih društava na teritoriji Bosne i Hercegovine, ali i šire, osobito ističući kako su HKD Napredak i BZK „Preporod“ jedna od najznačajnijih kulturnih institucija u Bosni i Hercegovini, koje u skoro 120 godina svoga funkcioniranja baštine kulturnu i povijesnu tradiciju naroda u Bosni i Hercegovini i predstavljaju temelje bosanskohercegovačkog kulturalnog pamćenja.

Razgovor je bio usmjeren na potporu za ova dva društva, kako u redovitom radu, tako i u smislu projekata od značaja za očuvanje programskih aktivnosti društava.

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović je u nadasve prijateljskom i susretljivom razgovoru, svjestan značaja nacionalnih društava, izrazio punu potporu u svim budućim projektima, ali i opstojnost rada društava čija se povijesna i kulturna vrijednost treba i mora očuvati.