Preminuo Anđelko Vuletić, hrvatski pjesnik i književnik

Anđelko Vuletić, hrvatski pjesnik i književnik, član Inicijativnog odbora za obnovu rada HKD Napredak

Sinoć je u Zagrebu u 89. godini života preminuo Anđelko Vuletić, veliki hrvatski književnik i pjesnik, član Inicijativnog odbora za obnovu Hrvatskog kulturnog društva Napredak i vrlo aktivni član Društva u Sarajevu i Zagrebu.

Sinoć, 21. listopada 2021.u 19 sati dobili smo tužnu vijest da je u Zagrebu preminuo znameniti hrvatski književnik i pjesnik ANĐELKO VULETIĆ (Trebimlja, Ravno, 6.veljače 1933.), koji je snažno opisao i opjevao svoju rodnu i zavičajnu Hercegovinu, koji je svojom modernom i supasionantnom pjesničkom riječju i pripovjedačkim darom za nezaborav orisao grad Sarajevo i Bosnu, u kojima je proveo veliki dio svoga života. Kada je velikodržavnom osvajačkom ratnom najezdom bila ugrožena opstojnost hrvatskoga naroda, sloboda i demokracija u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, književnik je i domoljub Anđelko Vuletić branio od rušitelja i nasilnika svoj materinski jezik i dom, svoj čempres u zavičaju.
U mome se srcu trajno upisao kao prijatelj i sanjar još daleke godine 1969.kada smo iz Sarajeva zajedno krenuli na pjesničko knjigočašće u Hercegovinu, stazom istine i slobode, stazom koja nam je pola stoljeća kasnije otvorila vrata oslobođenoga kraljevskoga grada Knina, duhovnom stazom prijateljstva i poezije.

Requiescat in pace – Počivao u miru!

Mile Pešorda, hrvatski književnik i prijatelj

Obitelji pokojnoga Anđelka Vuletića upućujemo iskrene izraze sućuti.

Posljednji ispraćaj pokojnog Anđelka Vuletića održati će se u ponedjeljak, 25.10.2021. u 13 sati, u Zagrebu na gradskom groblju Šestine.