POVIJESNE UTVRDE NA PROSTORU BOSNE I HERCEGOVINE


U četvrtak, 24. rujna 2020. godine održat će se predavanje pod nazivom POVIJESNE UTVRDE NA PROSTORU BOSNE I HERCEGOVINE prema izboru utvrda objavljenih na Napretkovom zidnom kalendaru za 2020. godinu.
Srednjovjekovna povijest BiH nije dovoljno istražena, a postojeće interpretacije jako se razlikuju i pod velikim su utjecajem politike. Pisani dokumenti su rijetki, a i oni sačuvani pisani su na način koji daje ograničena i skučena saznanja čija točnost je često upitna, a njihova interpretacija izložena je manipulacijama.

O srednjovjekovnim utvrdama na prostoru Bosne i Hercegovine, njihovim graditeljima, povijesnoj ulozi, arhitektonskom izgledu i stanju u kojem se danas nalaze, govorit će mr. sc. Anđelko Hundić, povjesničar umjetnosti, arheolog i filmski redatelj.
Predavanje će se održati u dvorani HKD Napredak – Napretkov kulturni centar, Bogovićeva 1 u Zagrebu s početkom u 19 sati.

Važno:
Zbog propisanih epidemioloških mjera broj mjesta u dvorani je nažalost smanjen i popunjavati će se prema vremenu prijavljivanja do popune mjesta.
Molimo Vas potvrdite svoj dolazak na e-mail: [email protected] U slučaju spriječenosti javite nam kako bi netko drugi mogao doći.
Obvezna dezinfekcija ruku pri ulasku u prostor te nošenje zaštitne maske tijekom predavanja.