PD Napredak – Stjepan Planić obilježio četiri godine svoga djelovanja

U nedjelju, 5. veljače 2023. godine, izletom na Medvednicu, omiljeno izletište zagrepčana, Planinarsko društvo Napredak – Stjepan Planić je na simboličan način obilježilo četiri godine svoga djelovanja.

Niti najavljeno jače zahlađenje s jakim sjevernim vjetrom nije omelo članove PD Napredak – Sjepan Planić u planinarskom druženju na Sljemenu. Iako je prethodnog dana jaki vjetar stvarao brojne probleme po Zagrebu i okolici, oni najuporniji i željni izlaska u prirodu, ovu su nedjelju proveli u druženju po obroncima Medvednice.

Dugo priželjkivani snijeg zabijelio je Medvednicu pa je tako i skijaški dio planinara našao svoj dio priče. Oni koji su se odlučili za pješačenje krenuli su po snijegom pokrivenim stazama od Hunjke, preko Snježne Kraljice, Vidikovca i Tomislavovog doma uz ugodno druženje stiglo se i do Planinarskog doma Grafičar.

To je prema programu bilo i mjesto predviđeno za odmor, ali i mjesto za prigodan planinarski ručak gdje svatko pronađe ponešto za sebe. Neki su iskoristili priliku ugrijati se uz kamin, ali je većina ipak izabrala grijanje na „zubatom suncu“ u zavjetrini doma. Uz razgovor o proteklim izletima i onima koji slijede brzo je prolazilo vrijeme i trebalo je krenuti doma. Ponovno druženje sprema se već za petnaestak dan kada ćemo krenuti na tradicionalni Riječki karneval i Kastav.

foto: Katarina Papac