Održano još jedno „prvenstvo“ u znanju u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu

Sinoć, 24. studenoga 2022. godine, u Napretkovom kulturnom centru, u sklopu EU projekta Napredovao bih, održan je 17. WikiGeeks – kviz znanja, kojeg provodi Napretkov kulturni centar s partnerom Udrugom za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH.

Unatoč Svjetskom nogometnom prvenstvu koje ovih dana prati veliki broj ljudi, sinoć su se u Napretkovom klturnom centru okupili ljubitelji kviza, različitih dobnih skupina kako bi se zabavili i odmjerili svoje znanje. I ovoga puta sve ekipe bile su kreativne u davanju imena, a nije nedostajalo ni zabave, smijeha i duhovitih dosjetki koje su podizale dobru atmosferu.

Bilo je tu kvizaša koji su s nama od prvog kviza, što pokazuje da WikiGeeks već ima svoje poklonike i simpatizere, kao i onih kojima je ovo bio prvi kviz, a za koje vjerujemo da će postati stalni posjetitelji.

Kao i obično kviz je bio podijeljen u dva zahtjevna kruga iz područja filma, glazbe, sporta, književnosti, geografije, te anagrama, rebusa i asocijacija. Nizalo se pitanje za pitanjem i ekipe su se trudile sakupiti što veći broj točnih odgovora. U predahu nakon završenog prvog seta pitanja pogledao se rezultat i atmosfera tekuće utakmice sa Svjetskog prvenstva.

I ovoga puta bilo je dinamično prilikom dobivanja točnih odgovora, a najbolji i najsretniji pokupili su i simbolične nagrade.

Svi su pozvani na novo WikiGeeks druženje koje će se održati za tjedan dana u četvrtak, 1. prosinca 2022. u 19,30 sati na istom mjestu.

Projekt Napredovao bih provodi Napretkov kulturni centar s partnerom Udrugom za promicanje kulture i umjetnosti Ja BIH, isti je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.