Održan koncert „Božić u Napretku“

U subotu, 18. prosinca 2021. godine u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu održan je tradicionalni koncert „Božić u Napretku“.

Ovogodišnji „Božić u Napretku“, iako pod epidemiološkim mjerama, uspio je okupiti dio članova i prijatelja Napretka koji su u protekloj godini surađivali u različitim Napretkovim manifestacijama i doprinijeli da se i u otežanim uvjetima rada ipak uspije organizirati i održati veći broj planiranih događanja.

Nakon 2020. godine koja je svima, a posebno stanovnicima Banovine i Zagreba, donijela niz nevolja od pandemije pa do potresa, vjerujemo da ćemo u narednoj godini ipak ugledati „svijetlo na kraju tunela“. Sinoćnjim koncertom Napretkovih glazbenika pojačanih mladim glazbenim nadama, dala je naslutiti da će jubilarna 2022. godina u kojoj HKD Napredak slavi 120 godina od svog osnutka, donijeti još mnogo lijepih događanja.

Damir Krešić, predsjednik Napretkovog kulturnog centra pozdravio je prisutne posjetitelje Napretkovog koncerta.

Profesorice Arijana Gigliani Philipp, Lara Silvestri Valdevit i Darjana Blaće Šojat, zajedno sa svojim učenicima, pružile su prisutnima u Napretkovom kulturnom centru prvorazredan glazbeni doživljaj.

Na početku programa sve prisutne pozdravio je Damir Krešić, predsjednik Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu koji je zahvalio svima koji su svojim radom i pomoći doprinijeli realizaciji Napretkovih programa.

Violinistica Lara Silvestri Valdevit nastupila je sa svojim učenicima

Jednosatni glazbeni program u kome su dominirale izvedbe popularnih i rado slušanih klasičnih skladbi svjetskih i domaćih skladatelja poput Dore Pejačević, Matza, Saint-Saensa, Webera i drugih autora uz koje su uvrštene i hrvatske tradicijske skladbe koje se izvode u adventsko i božićno vrijeme.

Arijana Gigliani Philipp nastupila je u duetu s Jakovom Kalajžićem uz pratnju Darjane Blaće Šojat

U programu su uz svoje profesorice Arijanu Gigliani Philipp, Laru Silvestri Valdevit i Darjanu Blaće Šojat nastupili i njihovi učenici: Vanja Turner, sopran, Paula Novosel, violina, Kim Silvestri Valdevit, violina, Rea Veseli, sopran, Maja Šokac, klavir, Jakov Kalajžić, bas, Paula Tumir, sopran, Magdalena Martinčić, sopran, Lea Tvrtković, violina, Viktor Galuf, violina i Oskar Silvestri Valdevit.

Izvođači i publika zajedno su uživali u blagdanskom ugođaju.

Nakon koncerta druženje je nastavljeno uz razgovor i zdravicu za bolju i uspješniju 2022. godinu.