Nakon trideset godina Hrvatsko kulturno društvo Napredak dobilo novog predsjednika

Nakon trideset godina Hrvatsko kulturno društvo Napredak dobilo novog predsjednika

Prof. dr. Franjo Topić, čovjek koji je prije skoro trideset godina doprinio obnovi HKD Napredak, oprostio se danas od funkcije predsjednika.

Profesor Franjo Topić imenovan je počasnim predsjednikom, a novi predsjednik ovog veoma utjecajnog kulturnog i nacionalnog društva u Bosni i Hercegovini je dr. sc. Nikola Čiča, dosadašnji dopredsjednik HKD Napredak i bivši predsjednik HKD Napredak Glavna podružnica Tuzla.

Predsjednik Nikola Čiča kaže da će nastaviti ostvarivati vizije profesora Topića te da će ovo društvo i dalje pomagati najboljima.

– Misija Napretka će ostati uvijek humana, jer sve što činimo kroz Hrvatsko kulturno društvo Napredak je na dobrobit ljudi bilo kroz kulturu ili konkretne društvene aktivnosti. Počašćen sam time što sam dobio priliku voditi Hrvatsko kulturno društvo Napredak. To je zaista velik izazov, ali vjerujte i velika čast – rekao je Nikola Čiča, novoizabrani predsjednik HKD Napredak.

Profesor Franjo Topić, počasni predsjednik HKD Napredak kaže da će zauvijek ostati uz Napredak.

– Fenomen je vrijedan pažnje da u 29 godina nismo imali svađu i nikada je nećemo imati. Napredak treba nastaviti kao i dosada širiti pozitivno ozračje u ovoj zemlji i na taj način slati pozitivnu poruku da je ovdje moguće solidno živjeti – poručio je istaknutio profesor i svećenik Franjo Topić koji je itekako doprinio razvoju mira i suživota u Bosni i Hercegovini.

Novoizabrani dopredsjednici HKD Napredak su Miroslav Landeka, Dražen Vikić-Topić, Mario Nenadić te Josip Križanović.

U Središnju upravu izabrani su prof. dr. Franjo Topić, Venka Zorić, Sretko Tomić, Franjo Bratić, fra Mirko Filipović, Ivana Barišić, Josip Nikolić, Robert Petrović, Ivica Kovačević, Danijel Stanić.

Novi Nadzorni odbor čine Zoran Kupreškić, Dragan Glavaš i Jakov Gavran.

Stegovni sud čine don Luka Brković, Vedrana Šimić i Željko Galić.

Profesor Franjo Topić ostat će zapamćen kao čovjek koji je dao nemjerljiv doprinos širenju mira u Bosni i Hercegovini, ali i koji je posljednjih godina pozivao ljude da ostanu u ovoj zemlji.

Profesor Franjo Topić dobitnik je brojnih međunarodnih i državnih nagrada i priznanja, a posljednja koju je primio u travnju u Sarajevu je najvažnija u BiH – Šestoaprilska nagrada Grada Sarajevo.

Nakon održane Skupštine slavljena je u sjemenišnoj crkvi Sv. Ćirila i Metoda sveta misa koju je predvodio mons. Fuad Twal, patrijarh jeruzalemski u mirovini.