NAJAVA: XII. Rasprave o turizmu na temu CIKLOTURIZAM

Cikloturizam – jedan od najbrže rastućih turističkih proizvoda u Hrvatskoj

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na XII. Rasprave o turizmu na temu Cikloturizam – jedan od najbrže rastućih turističkih proizvoda u Hrvatskoj.

Rasprave će se održati u prostorijama Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu, Bogovićeva 1 (I. kat), u četvrtak, 28. ožujka 2019. godine, s početkom u 12.00 sati.

Nakon kraćeg uvodnog izlaganja dr. sc. Zorana Klarića, znanstvenog savjetnika u Insitutu za turizam iz Zagreba, uslijedit će okrugli stol s panelisima:

• Lidija Mišćin, predsjednica Koordinacijskog tijela za razvoj cikloturizma Hrvatske.
• Slavija Jačan Obratov, direktorica Sektora za upravljanje desinacijom i podrškom razvoju ponude, Hrvatska turisička zajednica.
• Mr. sc. Ivica Jujnović, voditelj službe za planiranje i strateške projekte Uprave za cestovnu i željezničku infrastrukturu, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.
• Dr. sc. Zoran Klarić, znanstveni savjetnik u Insitutu za turizam.

Panelisi će raspravljati o sljedećim temama:
• Uloga Koordinacijskog Ɵ jela za razvoj cikloturizam Hrvatske u provođenu smjernica Akcijskog plana razvoja cikloturizma te promicanju turističkog korištenja bicikala i biciklizma općenito.
• Cikloturizam kao jedna od osnovnih poluga razvoja turistički nedovoljno razvijenih dijelova Hrvatske, osobito u kontinentalnom dijelu zemlje.
• Uloga Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u razvoju cikloturističke infrastrukture i stvaranju zakonodavnog okvira za turističko korištenje bicikala.
• Razvoj mreže EuroVelo i državnih glavnih ruta kao osnovne poluge privlačenja specijalizirane cikloturističke potražnje iz Europe i svijeta i uvrštavanja Hrvatske među najpoželjnije europske cikloturističke destinacije.

Rasprave će moderiratiĐuro Tomljenović, a namijenjene su općoj i stručnoj javnosti, medijima te svima koji žele saznati više o cikloturizmu kao jednom od najbrže rastućih turističkih proizvoda u Hrvatskoj.

Gosti će u Raspravama moći sudjelovati postavljanjem pitanja panelisti ma.

Rasprave će trajati od 12.00 do 14.00 sati , nakon čega je predviđeno neformalno druženje sudionika uz prigodni domjenak

Ulaz je slobodan.

Molimo Vas da svoj dolazak najavite na e-mail: [email protected] ili na telefon: 01/3909-666.