Predstavljanje zbornika “Treperava svjetlost- 120 Napretkovih pjesnika” u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu

Pozivamo vas na predstavljanje zbornika nazivom “Treperava svjetlost–120 Napretkovih pjesnika” priređivača Ante Zirduma.

Predstavljanje će se održati u subotu, 18. veljače 2023. godine, s početkom u 18 sati u HKD NAPREDAK – Napretkov kulturni centar, Bogovićeva 1, Zagreb.

Pored priređivača, književnika Ante Zirduma o zborniku će govoriti prof. dr. scVanda Babić Galić, Ana Dragozet, dok će predstavljanjem moderirati Dražen Zetić.

U glazbenom dijelu programa nastupit će violinistica Ana Pešut i pijanistica Stela Beno, te   violiolinistice Ena Zormanić i Nika Sliepčević, učenice Muzičke škole Zlatka Balokovića.

U želji da baci svjetlost na duhovnu dimenziju svog djelovanja na književnom polju, a u povodu obilježavanja 120 godina od svoga utemeljenja, HKD Napredak odlučio je prirediti ovu prigodnu panoramu poezije u kojoj su izabrane pjesme 120 pjesnika sa po jednom pjesmom objavljenom u glasilima HKD Napredak – primarno u godišnjacima, a potom i drugim publikacijama, odnosno u knjigama poezije u nakladi HKD Napredak.

Radi se o književnicima koji su članovi Društva, stipendisti i simpatizeri u proteklih 120 godina od utemeljenja ili pak piscima koji su sudjelovali u nekoj od aktivnosti vezanoj za književni život i razne Napretkove projekte.

Dobro došli!