Najava: Koncert nacionalnih organizacija kulture “Suzvučje/Sazvučje” u Mostaru

Međukulturno vijeće Bosne i Hercegovine, koje je osnovano na temelju Sporazuma o suradnji četiri temeljne organizacije kulture naroda Bosne i Hercegovine potpisanog 7. 10. 2020. godine u Sarajevu, a koje čine BZK „Preporod“, HKD „Napredak“, SPKD „Prosvjeta“ i JKPHD „La Benevolencija“ nastavlja sa suradnjom na zajedničkim projektima, afirmaciji, promociji i istraživanju kulture, kulturne baštine i kulturnog identiteta naroda Bosne i Hercegovine.

Jedan od projekata Međukulturnog vijeća je zajednički koncert pod nazivom „Suzvučja/Sazvučja” koji će se održati u petak 17. rujna 2021. godine s početkom u 18,00 sati na platou ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Na koncertu će nastupiti: Dženana&Dženana, duo koji čine sopranistica Dženana Huseinagić i pijanistica Dženana Šehanović Sarajlić; Trio „Senso“ koji čine mezzosopranistica prof. Monija Jarak Mikulić, prof. Marijana Pavlović, glasovir i prof. Jelena Marković-Milićević, violončelo; Zorana&ęthno orchestra i Etno grupa „Sv. Dimitrije“.

Odolijevajući vremenu i imajući jasnu viziju, ali i kulturu na pijedestalu svojih prioriteta ove organizacije kulture i danas vrijedno rade i idu u korak s vremenom što dokazuju i ovim zajedničkim koncertom u Mostaru, nakon onog brilijantnog u Sarajevu, krećući se i ka nečemu što će postati tradicionalno i uigrano “Suzvučje/Sazvučje” prošetati svim gradovima Bosne i Hercegovine.