HKD Napredak se predstavio na sarajevskom Međunarodnom sajmu knjiga 2024. godine

Hrvatsko kulturno društvo Napredak predstavilo je svoja izdanja na 35. Međunarodnom sajmu knjiga koji je posjetitelje bio otvoren od 17. do 22. travnja 2024. godine.

Na sajmu je sudjelovalo 150 nakladničkih kuća koje su predstavile 130 novih knjiga i 175 autora i promotora na 86 promocija održanih u dvorani “Mirza Delibašić”.

Jedan od izlagača koji je i ove godine sudjelovao na 35. Međunarodnom sajmu knjiga 2024. koji se održao u dvorani “Mirza Delibašić” u sarajevskom Centru Skenderija bilo je i Hrvatsko kulturno društvo Napredak.

Na Napretkovom štandu po promotivnim cijenama posjetitelji su mogli pronaći nove knjige i izdanja kao i neka ranije tiskana kapitalna djela Napretka među kojima izdvajamo: “Čuvari i promotori kulture u Gradu na Naretvi” autora Miroslava Landeke, “Austrougarske utvrde u Bosni i Hercegovini” autora Manuela Martinovića, “Hrvatski narodni godišnjak”, “Treperava svjetlost” priređivača Ante Zirduma, “Bosna i Hercegovina naša domovina” autora Franje Topića, “Stari most s mjesta događaja” autora Miroslava Landeka, “Stoljetnica Napretka” autora Hrvoja Šapine, “Mjesto i uloga HKD Napredak u kulturnom životu Hrvata Bosne i Hercegovine (1902.-1918.) autora Tomislava Išeka, “Arhiv Napretka” skupine autora, “Bibliografija Napretkova glasila” skupine autora, “Hrvatsko planinarsko društvo 1923. Sarajevo” autora Tomislava Batinića te mnoga druga izdanja.

Završnog dana sajma, u ponedjeljak 22. travnja, HKD Napredak, JPKHD La Benevolencija, SPKD Prosvjeta i BZK Preporod dodijeljena je Zahvalnica Programskog vijeća Međunarodnog sarajevskog sajma knjiga za zajednički kreativan nastup na Sajmu knjiga.