Glazbena večer s Arijanom Gigliani Philipp u sklopu projekta Napredovao bih

U utorak 15. ožujka 2022. s početkom u 19.30 sati, u sklopu EU projekta Napredovao bih, održat će se glazbena večer na kojoj će nastupiti Arijana Gigliani Philipp uz klavirsku suradnju Dine Katnić. Glazbena večer pod nazivom „Solo popjevke Blagoje Berse“ održati će se u dvorani Napretkovog kulturnog centra, Bogovićeva 1, Zagreb.

 Arijana Gigliani Phillip rođena u Sarajevu, diplomirala na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu. Usavršavala se kod renomiranog pedagoga i opernog prvaka Stojana Stojanova Gančeva. Redovito nastupa kao operni i koncertni solist na pozornicama diljem Hrvatske i inozemstva s renomiranim glazbenicima i dirigentima.

Arijana svoje bogato glazbeno iskustvo uspješno prenosi na mnoge mlade pjevače s kojima je ostvarila veliki broj državnih i međunarodnih nagrada iz solo pjevanja i komorne glazbe. Uz koncertni, kazališni i pedagoški rad njeguje i ljubav prema komornoj glazbi djelujući kao član trija Solenza, koji je uz stalne koncertne nastupe u Hrvatskoj i inozemstvu snimio i nosač zvuka u izdanju izdavačke kuće Croatia records pod nazivom „Mozaik hrvatskih skladatelja“ nominiranim za diskografsku nagradu Porin i izvrsno prihvaćenim od kritike i publike.

Tema glazbenog druženja su solo popjevke Blagoje Berse, svestranog skladatelja, dramskog i proznog pisca koji ima ogromni opus orkestralnih, komornih i glasovirskih skladbi. Najviše ljubavi unio je u stvaranje skladbi koje spajaju ljudski glas i riječ. U njegov opus spadaju mnogobrojne solo popjevke i zborska literatura. Njegova glazbena drama „Oganj“ smatra se vrhuncem njegova stvaralaštva.

Glazbena večer održava se u sklopu EU projekta Napredovao bih, koji je sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH. Projekt zajednički provode Napretkov kulturni centar kao nositelj projekta i Udruga za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH, kao partner. Glazbeno druženje je samo jedno u nizu glazbenih večeri kojih planiramo organizirati do kraja projekta s vrlo kvalitetnim i zanimljivim gostima i izvođačima. Stoga vas pozivamo da nas osim portala pratite i preko facebook  stranice projekta Napredovao bih

 Veselimo se Vašem dolasku! 

Potrebne covid potvrde sukladno epidemiološkim mjerama.