Coolturna špica – Pozdrav ljetu

Dragi prijatelji, ljubitelji dobre glazbe,

ove subote smo ponovno s Vama na istom mjestu i u isto vrijeme, ispred Napretka u Bogovićevoj u podne sa Coolturnom špicomPozdrav ljetu.

Tim mali ali odabrani za Vas je ovaj put pripremio nešto posebno, rekli bismo kombinaciju iskustva i mladosti, kao osvježenje u ovim vrućim ljetnim danima. Dobre glazbe i zabave u svakom slučaju neće nedostajati a na Vama je da nam se samo pridružite. Za Vas će ovaj put svirati:

Zagrebački salonski kvartet koji je nastao iz želje za zajedničkim muziciranjem u krugu prijatelja po starim običajima zagrebačkih salona s kraja 19. i početka 20. stoljeća. Jezgru kvarteta čine Lovro Kovačević, violončelist, i Martina Drakulić, violinistica, brat i sestra odrasli uz glazbu u obiteljskom domu na Pantovčaku. S njima muziciraju violinistica Lara Silvestri Valdevit i violist Petar Haluza. Temelj ovog komornog sastava je svakako prijateljstvo, te zajednička želja da ujedine klasičnu glazbu, evergreene, popularnu i tradicionalnu glazbu te ih prezentiraju široj publici i podjednako približe starijoj i mlađoj populaciji. Aktivno sudjeluju i u edukativnim programima za djecu zagrebačkih škola, u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži, uz interaktivne glazbene priče. Velika želja im je probuditi u mladima interes za “dobrom” glazbom, približiti zvuk klasičnog gudačkog kvarteta svim slojevima društva, oživiti stare običaje salonskog muziciranja i, najvažnije od svega, činiti ljude sretnima i izmamiti osmjeh na licu te pokoju suzu u oku slušatelja.

“Ad Hoc” novi je bend mladih zagrebačkih glazbenika koji je svoje unikatno ime dobio upravo zbog svog brzog i spontanoga nastanka. Već u nekoliko tjedana uspjeli su sastaviti kraći repertoar u kojem prevladavaju rock i blues klasici. Ove godine su nastupili na Zagreb Guitar Festivalu.

Partneri u realizaciji projekta su HKD Napredak – Napretkov Kulturni Centar i Udruga za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH, potpomognuti našim volonterima, koji svojim iskustvom i desetogodišnjom suradnjom u projektima kulture i nadalje grade mostove prijateljstva i umjetnosti.

Motiv za pokretanje projekta Coolturna špica je naša želja da građanima Zagreba u ovom izuzetnom vremenu, kako corona krize tako i posljedica potresa, darujemo pomno birane glazbene programe, jer glazba je zvonka radost i melem za dušu.

Dobro nam došli!

Voditelji i producenti

Blaženka, Ismet i Goran