Coolturna špica oduševila i rasplesala mnogobrojne posjetitelje ispred Napretkovog nebodera u Bogovićevoj

Tekst: Blaženka Krajina

Ove subote sve se poklopilo, lijepo vrijeme, popuštanje mjera stožera, ispred Planićevog nebodera u Bogovićevoj, opako dobri glazbenici, predvođeni glazbenim virtuozom Antom Gelom, zarazan ritam, dobro raspoloženje, mnogobrojni posjetitelji …. naravno, govorimo o već ustaljenoj i od zagrebačke publike rado posjećenoj Coolturnoj špici.

Uvod u subotnje događanje su u ime organizatora najavili Goran Štrbac ispred HKD Napredak i Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu, dok je u ime Udruge za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH… mnogobrojnu publiku pozdravio i najavio glazbenike, Ismet Efendić, predsjednik Udruge Ja BIH..

Ismet Efendić, predsjednik Udruge Ja BIH..

Kao što smo i najavili ove subote nastavili smo tamo gdje smo stali sa prošlom Coolturnom špicom, budući je glazbeni sastav, uglavnom, ostao isti. Riječ je naravno o izvrsnim glazbenicima: Robert Vrbančić, bass gitara, Tomislav Modrić, klavijature, Mario Klarić, bubnjevi, i dva sjajna mlada vokala, snažnog i upečatljivog glasa, energična Iva Ajduković  i jedan od najboljih novih glasova u Hrvatskoj – finalist druge sezone showa The Voice, Alen Đuras. Ovi glazbeni virtuozi i prijatelji vođeni glazbenim magom Antom Gelom svim posjetiteljima priredili su odličan tulum u kojem su i posjetiteljima ispunjavali glazbene želje.

Ante Gela band

Ova Coolturna špica počela je na vrlo zanimljiv način, prolaskom Kravat pukovnije Bogovićevom ulicom, koju su naši glazbenici spontano popratili uz tonove Vile Velebite. Nakon toga svirka je krenula i omogućila svim posjetiteljima da bar na trenutak zaborave na sve brige, prepuste se vrtlogu nota i uživaju.

Bilo je uistinu lijepo sudjelovati u ovom glazbenom druženju. Okruženi prijateljima neki  su se ljuljuškali u ritmu glazbe sjedeći i ispijajući svoje najdraže piće, drugi neumorno plesali. Nasmiješena i vesela lica samo su se množila, jer dobra glazba i pozitivna atmosfera privukla je mnoge, preko 500 ljubitelja dobre glazbe da dođu, zastanu i ostanu uživati u svima dobro poznatim hitovima.

Matija Cvek i Ante Gelo

Uvijek dobro raspoloženi Gelo, između glazbenih numera,  upoznavao je publiku sa članovima benda, svojim prijateljima, i njihovim zgodama i nezgodama. Sve je bilo vrlo ležerno i spontano, ali takvu atmosferu i mogu stvoriti samo vrhunski i dobro usvirani glazbenici. U jednom trenutku, među brojnim posjetiteljima Gelo  je ugledao i pozvao na binu mladog glazbenika izvanrednog vokala Matiju Cveka, pobjednika Zagreb festa 2021. I naravno energičnom izvedbom podigli su već užarenu atmosferu i dodatno rasplesali publiku.

Damir Krešić, predsjednik NKC-a sa članovima Predsjedništva

Na ovoj Coolturnoj špici u izuzetnoj glazbenoj poslastici uživali su mnogi poznati Zagrepčani i Zagrepčanke: Danijela Pintarić, Goran Beus Richembergh, Tina Puhalo, Kristina Cikač, Mirna Hromadko Reiser, kao i članovi predsjedništva Napretkovog kulturnog centra, Damir Krešić, Ilijana Palčec, Ante Šapina, Blaženka Krajina, Goran Štrbac.

Tina Puhalo i Kristina Cikač

Nadamo se kako je Coolturna špica početak povratka glazbenih i ostalih kulturno – umjetničkih događanja koje je pandemija korona virusa naprasno prekinula. Sretni zbog dolaska ljepšeg vremena i popuštanja epidemioloških mjera, Ismet Efendić i Goran Štrbac, „najveći krivci za sve ovo“ su istaknuli kako će nastojati održati tempo i jednomjesečne programe. Svaki put sa novim iznenađenjima i malo drugačijim sadržajem ali uz zadržavanje visokih standarda koje  Coolturna špica ima od samoga početka.