Coolturna špica – kratko ljetno glazbeno putovanje

Tekst: Blaženka Krajina
Fotografije: Ognjen Karabegović

HKD Napredak i udruga Ja BiH, odnosno Goran, Ante i Ismet i ove subote, ispred Napretkovog nebodera u Bogovićevoj 1, priredili su nam pravi mali glazbeni spektakl i poveli nas na prekrasno glazbeno putovanje u svijet pjesme, dobrog raspoloženja i nadasve dobrih vibracija. Coolturna špica po drugi puta uljepšala je zagrebačkoj publici subotnju popodnevnu šetnju i dala joj pravi urbano- glazbeni štih kakav Zagreb zaslužuje, a po broju posjetitelja možemo slobodno reći, i priželjkuje.

Selma Ibrulj, Alma Srebreniković i Fadil Abdulov

Coolturna špica, projekt koji je nastao zahvaljujući umjetnicima koji brišu granice žanrova i stilova, okuplja istinske ljubitelje dobrog zvuka i otvorenog duha, ovoga puta počela je zvucima sevdaha. Sestre, Selma Ibrulj i Alma Srebreniković, članice ženskog zbora Arabeske, oduševile su ljubitelje sevdaha i bosansko-hercegovačke tradicionalne glazbe uz pratnju virtuoza na gitari Fadila Abdulova.
Iznenađenje špice slijedilo je kada se glazbenicima na sceni pridružio naš osebujni, za zabavu i show uvijek spreman Ismet Efendić i pokazao da se dobar glas ne gubi tako lako te da u njemu još ima „pjevačkog baruta“.

Ante Gelo

Za ljubitelje pop i jazz glazbe, u drugom dijelu koncerta pobrinuo se neponovljivi, sveprisutni i uvijek dobro raspoloženi Ante Gelo, sa svojim prijateljima, vrsnim glazbenicima. Iva Visković, glumica i pjevačica, oduševila nas je ležernom izvedbom i odličnim vokalom, mlada Bruna Matić, zavidnim umijećem na bubnjevima, te legenda na kontrabasu Mladen Baraković. Publika je uistinu guštala u zvucima soula i jazza koji su nam priredili.

Ante Gelo i Iva Visković

Uz „Magdalenu“ i „Nokturno“ Gelo nam je prenio dio atmosfere i mirisa Vela Luke, koja se i ove godine prisjetila svog glazbenog velikana Olivera Dragojevića. I upravo je uz Oliverovu „Vela Luku“ u izvedbi Gele, prijatelja i publike završilo ovo prekrasno glazbeno druženje.
Gelo i prijatelji su nas podsjetili koliko nam glazba oplemenjuje dušu, budi sva čula i koliko nam svim nedostaje u ovim corona vremenima, jer uistinu nije se znalo tko više uživa u glazbi izvođači ili gledatelji.
I na kraju što još reći, osim vidimo se na jesenskoj coolturnoj špici.