Coolturna špica ispred Napretka ponovno oduševila brojne Zagrepčanke i Zagrepčane

U subotu 7.10.2023. godine ispred Napretkovog nebodera održana je još jedna Coolturna špica, koja je oduševila brojne Zagrepčanke i Zagrepčane, te sve druge posjetitelje koji su ovu subotu odlučili provesti uz ples i glazbu, te prekrasno vrijeme. Subotnja špica je bila u sklopu festivala “Ja bih 5 dana Sarajeva u Zagrebu”, čime smo ujedno i zatvorili ovogodišnji festival.

Na samom početku u ime organizatora publiku su pozdravili i zahvalili na dolasku, Ismet Efendić u ime Udruge za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH… i Goran Štrbac u ime HKD Napredak i Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu. Zahvali li su glazbenicima, sudionicima Coolturne špice i drugim umjetnicima koji su sudjelovali u ostalim programima Festivala, te svima onima koji su na bilo koji način pomogli kako bi se ovogodišnji Festival održao.

U prvom dijelu špice, mnogobrojna publika imala je priliku uživati u izvedbama Vinka Ćemeraša, našeg gosta iz Čapljine, koji je od ranije poznat publici između ostaloga i kao pobjednik showa The Voice. Ovaj mladi i nadareni glazbenik, čija karijera svakim danom sve više raste, predstavio se izvedbama na gitari uz odlični vokal, kako domaćih tako i stranih skladbi. Publika je s oduševljenjem popratila svaku njegovu izvedbu.

Vinko Ćemeraš

Nakon njega, na scenu su stupili, Ante Gelo band uz prekrasni i nenadmašni vokal Ive Ajduković Marović. Band su ove subote činili  Mario Klarić na bubnjevima, Nino Krznar na bas gitari, Tin Tonković na klavijaturama, te naravno virtuoz na gitari i vođa banda Ante Gelo.  Zahvaljujući upravo Anti Geli, prijateljskoj i svesrdnoj podršci koju nam pruža, Ante Gelo band je postao svojevrsni zaštitni znak Coolturne špice. Koristimo ovu priliku da mu kao organizatori Coolturne špice zahvalimo na tome i svemu drugome što čini za nas.

Ante gelo, gitara; Mario Klarić, bubnjevi; Nino Krznar, bas gitara; Iva Ajduković Marović, vokal
Iva Ajduković Marović
Ante Gelo

S obzirom da se ove subote u centru Zagreba održavalo niz kulturnih, glazbenih i drugih sadržaja, repertoar i izvedba koju su nam ovi vrsni glazbenici ponudili potaknula je brojne Zagrepčanke i Zagrepčane da upravo naša Coolturna špica bude njihov odabir. Za dodatnu animaciju pobrinuli su se Crveni nosovi – Klaunovidoktori.

Svakom novom izvedbom publika je tražila još, ali i sami glazbenici su guštali u prekrasnom vremenu i svirci koja je potrajala sve do ranoga poslijepodneva.

Za ovu listopadsku Coolturnu špicu toliko od nas, do nekog drugog puta…