Bravo za mlade Napretkovce


Napretkov „pjevački trojac“, sopranistica Sara Koljnrekaj, tenor Daniel Halužan i bas Jakov Kalajžić, osvojili prva mjesta u svojim kategorijama na 59. regionalnom natjecanju Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga jučer održanom u Karlovcu.

Nakon višemjesečnog zatišja na kulturnoj sceni uzrokovanom pandemijom koronavirusa u četvrtak, 4. ožujka 2021. godine u dvorani HKD Napredak – Napretkovog kulturnog centra, održan je koncert mladih pjevača iz klase Arijane Gigliani Philipp pod nazivom NAPRETKOVE MLADE NADE.

Zbog propisanih epidemioloških mjera broj posjetitelja koncerta bio je znatno ograničen, pa su tako oni, koji su na vrijeme bili prijavljeni, imali prigodu uživati u glazbenim izvedbama mladih i talentiranih pjevača.
Kada bi zatvorili oči i prepustili se ugođaju koji su priuštili mladi izvođači, dobili bi dojam da se radi o umjetnicima koji već suvereno vladaju glazbenom scenom.

Svoje znanje i vještinu glazbenog nastupa pokazali su nam: sopranistica Sara Koljnrekaj, tenor Daniel Halužan i bas Jakov Kalajžić uz korepeticiju profesorica Josipe Hudeček i Dine Katnić Dorotić.

Na programu koncerta bila su djela Čajkovskog, Hatzea, Shuberta, Mozarta, Scarlattia, Caldare, Glucka, i drugih.

Bila je to ujedno i generalna proba uoči glazbenog natjecanja jučer održanog u Karlovcu na kojem su svo troje pjevača osvojili prva mjesta u svojim kategorijama.

Zasluga za tako dobar rezultat svakako pripada njihovoj profesorici Arijani Gigliani Philipp koja je znala prepoznati, usmjeriti i usavršiti njihov glazbeni talent, a da je tako, najbolje pokazuju i rezultati njihovih prethodnika koji su također osvajali veliki broj nagrada na domaćim i međunarodnim natjecanjima. U svom pedagoškom radu često podsjeća na veliku primadonu Ljiljanu Molnar Talajić koja je znala savršeno spojiti talent, znanje, rad i ljudskost u odnosu s učenicima, koji je izuzetno važan element u stvaranju mladih umjetnika.

Svima zajedno, poželimo još mnogo dobrih rezultata i glazbenih nastupa, sa željom da se uskoro ponovno vidimo na nekom koncertu u Napretku.
Još jednom bravo za mlade Napretkovce i njihovu profesoricu.