Božićna prodajna izložba beskućnika

Božićna prodajna izložba beskućnika

U Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu sinoć je održana Božićna prodajna izložba beskućnika koja je organizirana u sklopu projekta Svjetskog saveza mladih Jugoistočne Europe pod nazivom “Dom je tamo gdje je solidarnost”.

U realizaciji projekta sudjelovali su Humanitarna udruga Fajter i Hrvatsko kulturno društvo Napredak – Napretkov kulturni centar.

Božićna prodajna izložba beskućnika

O izložbi i cijelom projektu govorili su Dražen Vikić-Topić, dopredsjednik HKD Napredak i predsjednik Napretkovog kulturnog centra, Valentino Findrik, tajnik Svjetskog saveza mladih za Jugoistočnu Europu, Antonella Šantek, dopredsjednica Humanitarne udruge Fajter te Lucija Petra koja je vodila radionice s beskućnicima.

“HKD Napredak već nekoliko godina surađuje s Humanitarnom udrugom Fajter na informiranju i upoznavanju javnosti s problemom beskućništva, pa se i ovoga puta uključio u realizaciju ovog projekta iniciranog od Svjetskog saveza mladih Jugoistočne Europe”, rekao je u svom govoru dopredsjednik Napretka Dražen Vikić-Topić.

Božićna prodajna izložba beskućnika

O djelovanju Saveza govorio je Valentino Findrik, a Antonella Šantek govorila je o radu Fajtera i novim planiranim aktivnostima udruge. Lucija Petra podijelila je sa prisutnima svoja iskustva i osjećaje koje je stekla kroz provođenje projekta u izravnom radu s beskućnicima.

Cijeli projekt potpomognut je sredstvima Europske snage solidarnosti što je omogućilo njegovu uspješnu realizaciju gdje je naglasak bio na duhovnim i kulturnim potrebama beskućnika koje su jako bitne za njihovo mentalno zdravlje osim njihovih materijalnih potreba.

Božićna prodajna izložba beskućnika